Algemeen

Kenmerken van huis en locatie

Kenmerkend voor onze woning is de complete en comfortabele inrichting, de geheel vrije ligging op een 4 hectare groot eigen bos- en natuurgebied met een typerende flora en fauna, en tenslotte: de unieke locatie op de rand van het plateau met daardoor een schitterend uitzicht over het dal en de rivier de Dordogne tot 30 km ver.

Indien nodig kan men een beroep doen op onze contactpersoon ter plaatse, Mme Bonis. Zij zorgt voor een opgemaakt bed bij aankomst en komt wekenlijks het linnengoed verzorgen. Beddengoed, badhandoeken e.d. hoeft men dus niet mee te nemen, het behoort tot onze linnengoedservice.

Het huis is centraal gelegen ten opzichte van vele bezienswaardigheden in de Lot en Dordogne, op zo’n 20 minuten vanaf de autoroute A20, afslag 55 Sarlat/Souillac. In het nabij gelegen stadje Souillac vindt men alle gewenste voorzieningen.

De woning beschikt over twee slaapkamer en is daarom geschikt voor 4 personen.
Als extra is een babybedje aanwezig.

Historie

Het huis is omstreeks 1980 gebouwd in de vorm van een bungalow, op 8 hectare eigen terrein, nu grotendeels bestaande uit bos. Delen van het terrein waren in het verre verleden wijngaard of er werd enige landbouw en veeteelt (schapen) bedreven, dit getuige de steenmuurtjes die nog in het bos te vinden zijn. Zowel het huis met bijbehorende grond als het aangrenzend gebied is tot op heden binnen de familie gebleven.       

Het terrein is al meer dan 30 jaar aangemeld bij de SNPN, Société Nationale de Protection de la Nature en bij de PEFC Aquitaine, Programme de Reconnaissance des Certifications Forestières.

Ervaring met verhuur en huren

Inmiddels wordt het huis al meer dan 10 jaar in bepaalde perioden van het jaar verhuurd, d.w.z. in het voor- en najaar en ook de zomer. Veel gasten hebben wij inmiddels mogen ontvangen. De meesten van hen waren vooral op zoek naar een combinatie van comfort, privacy, rust, natuur en een schitterend uitzicht. Het is veelzeggend dat steevast ieder jaar gasten uit voorgaande jaren terugkomen, zoals ook dit jaar weer.

Fam. de Boer

030.JPG